2013. október 28., hétfő

Békebeli, mézes fűszeres kiflik, kávé mellé

Kávé vagy forró csokoládé mellé kínálható, mézes-fűszeres, illatos kiflik.


Fotó: Szeiler Gábor

Segítségnek videó recepten is:




Hozzávalók, 24 db-hoz:
-          40 dkg sima liszt
-          8 dkg vaj
-          4 dkg (por) cukor vagy ízesített cukor
-          1 tojás
-          1,5 dl tej
-          Csipet (citromos) só
-          1,5 dkg élesztő

Töltelék:
-              6-8 dkg puha vaj
-              2 evőkanál liszt
-              2-3 teáskanálnyi mézes fűszerkeverék
A kenéséhez: egy tojás sárgája, szórásához barna-cukor


Fotó: Szeiler Gábor

Puha lágy tésztát dagasztunk, és olajjal vékonyan kikent edényben, lefedve kelesszük a duplájára. A dagasztáskor ügyeljünk arra, hogy a liszt mennyisége attól függ, mekkora a tojásunk. A puha vajat kikeverjük a liszttel és a mézes-fűszerrel. Lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és háromszögekre vágjuk, majd szorosan feltekerjük. Kenjük le tojással és szórjuk meg a cukorral. Előmelegített sütőben, 180-190 C-on, süssük szép pirosra.


Fotó: Szeiler Gábor

Tetszés szerint tölthetjük is a tésztát, illik hozzá a kakaó (mintha kakaós csigát készítenénk). Ha különleges finomságot szeretnénk készíteni, nyújtás után kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg kristálycukorral, majd így tekerjük fel.

Jó étvágyat hozzá!

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ


Max (Tanulj meg velem sütni!)

Nincsenek megjegyzések: